ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ - ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

 
 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ Tο κοριτσάκι με τα σπίρτα | Πεμπτουσία

FACEBOOK: https://www.facebook.com/veriartclub

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCDIdfBg_11Sd-Is0evXjvvg

 

AΦΗΓΗΤΗΣ  ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ :

1) ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ - ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

2) ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ


 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας αποτελεί τη συνέχεια του Ομίλου Θεάτρου Βέροιας που ιδρύθηκε το 1976 και ανέπτυξε πλούσια θεατρική δραστηριότητα ως την δημιουργία του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας οπότε και αδράνησε.

Η ανασύσταση του πραγματοποιήθηκε το 2007 οπότε και τροποποιήθηκε το καταστατικό κι η ονομασία του.

Σύμφωνα με το καταστατικό

«Σκοπός του Ομίλου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του λαού της Βέροιας και της περιοχής, με τη θεατρική παρουσίαση έργων του κλασικού και σύγχρονου Ελληνικού και παγκόσμιου θεάτρου καθώς και η καλλιέργεια κάθε μορφής τέχνης.»

«Μέσα για την πραγματοποίηση των σκοπών του Ομίλου είναι

Α) Η ίδρυση ερασιτεχνικών και πειραματικών θεατρικών ομάδων

Β) Η ίδρυση παιδικού θεάτρου

Γ) Η διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων, που έχουν σχέση με την τέχνη του θεάτρου, η μετάκληση και παρουσίαση θεατρικών συγκροτημάτων καθώς και εκδηλώσεων που έχουν σχέση με κάθε μορφή τέχνης (μουσική, εικαστικά, κινηματογράφος, γκράφιτι, καρτούν και άλλες νέες μορφές τέχνης ακόμη και αν δεν μνημονεύονται ρητά στο παρόν).

Δ) Η δημιουργική συνεργασία με κάθε πολιτιστικό φορέα.

Ε) Ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά»

Από την ανασύσταση του Ομίλου και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, αφιερώματα σε βεροιώτες καλλιτέχνες, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, γιορτινά δρώμενα και τελευταία φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με άλλους φορείς πολιτισμού της πόλης μας. (ΔΗΠΕΘΕ, ΚΕΠΑ, Ωδεία: Δημοτικό, Μπραβάκη και Δημητρίου, Δημόσια Βιβλιοθήκη, Σύλλογο Δασκάλων, Κινηματογράφο Σταρ κ.α.).

Τέλος, επειδή πιστεύουμε πως η δημιουργία τροφοδοτεί με θετική ενέργεια και τους δημιουργούς αλλά και τους αποδέκτες, προσκαλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να συζητήσουμε και να εργασθούμε μαζί για την πραγματοποίηση κάθε ιδέας και σχεδίου σε ό,τι αφορά την Τέχνη στην πόλη μας.

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Υπεύθυνος επικοινωνίας,τύπου και δημοσίων σχέσεων 

Άρης Ορφανίδης

 
Για να ακούσετε ή να κατεβάσετε το παραμύθι πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: